Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Kingdom Elixir - Ska Doosh



Ska Doosh, 6mg, KF3.1ES Clone, Kanthal D 0.32mm, 2.5mm MC, 1.22Ω, Drago Cotton

Ο ήλιος σε βαράει στο σβέρκο. Η άμμος ψήνει τα δάχτυλα των ποδιών σου. Γιατί να μην δροσιστείς με το Ska Doosh, ένα δροσιστικό υγρό με τσάι ροδάκινο? Για τα εγκαύματα πάντως δεν βοηθάει. Βάλε αντηλιακό. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό, πάντα σε ελεύθερη μετάφραση. Και το πρώτο που παρατηρώ, είναι το εντελώς διάφανο χρώμα, όπως και η κάπως μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση πάντα με το προηγούμενο. Και εδώ το Doosh, είναι προφανές λογοπαίγνιο για το ντους!
Κατά τα λοιπά, τσάι διαβάζω, ροδάκινο διαβάζω, υψηλές προσδοκίες έχω. Με αρκετές επιφυλάξεις παρ’ όλα αυτά, καθώς από όσα ροδάκινα έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, τα περισσότερα δεν ήταν καλά και περισσότερο έκλιναν σε ψωμί, με εξαίρεση φυσικά το Lucena της Five Pawns, το οποίο ήταν ίσως το καλύτερο ροδάκινο που έχω δοκιμάσει. Θα δούμε λοιπόν αν πήραν κάτι τόσο καλό από τους γείτονές τους.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι, είναι απλά φανταστικό και σε απόλυτη συνάφεια με την περιγραφή του υγρού. Ειλικρινά, εκτός από μια έξτρα γλυκάδα που γίνεται αντιληπτή από τη μύτη, θυμίζει ένα μπουκάλι παγωμένο τσάι, Lipton θέλετε, Nestea θέλετε, το παλιό καλό Life θέλετε, πάντως το θυμίζει. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε.

Πράγματι το ροδάκινο, είναι φανταστικό. Παρόλα αυτά, υπερβολικά γλυκό κατά τη γνώμη μου, περισσότερο φέρνει σε μαρμελάδα ροδάκινο. Και του λείπει και ελάχιστη οξύτητα. Αυτά είναι προσωπικές παρατηρήσεις, που δεν προσδίδουν κάτι αρνητικό στο υγρό, απλά θεωρώ ότι θα το έκαναν πολύ καλύτερο. Πάσχισα πολλή ώρα να αναγνωρίσω το τσάι, αλλά δεν τα κατάφερα. Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να παραπέμπει σε τσάι, είναι μια μικρή στιφάδα που αφήνει στο στόμα στο τέλος της τζούρας. Στη ρινική εισπνοή το φρούτο κυριαρχεί σε βαθμό να νομίζει κανείς ότι ατμίζει Amita Motion, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη και πάλι ροδάκινο, σαφώς εξασθενημένο, και ίσως μια μικρή υποψία αρώματος τσαγιού. Η παραγωγή ατμού, είναι πολύ καλή και παραπέμπει σε κάτι σαν 65+% VG ενώ το χτύπημα μέτριο και σε αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση, έντονη αλλά πολύ μικρή σε διάρκεια, περιορίζεται σε τι άλλο, ροδάκινο. Η στιφάδα όμως παραμένει για ώρα.

Θέλει σαφώς μεγαλύτερη ένταση στο τσάι αυτό το υγρό. Και όχι οποιοδήποτε τσάι, αλλά μαύρο. Θέλει επίσης μια διόρθωση προς τα κάτω στα επίπεδα γλυκάδας και φυσικά ένα κλικ παραπάνω οξύτητα. Ευχάριστο καλοκαιρινό υγρό κατά τα άλλα. 81/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου