Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Kingdom Elixir - The Divi



The Divi, 6mg, Phenomenon Zest, 0.28mm SS316, 2.0mm SC, TC, TCR00120, 0.59Ω, Drago Cotton

Θυμάσαι τη μητέρα σου να σου λέει να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά σου? Τουλάχιστον τώρα μπορείς να της πεις ότι τα ατμίζεις. Αυτό το κοκτέιλ από πεπόνια, αγγούρι και ιβίσκο, αποτελεί ένα απόλυτα ισορροπημένο υγρό για ολοήμερο άτμισμα. Το The Divi θα κάνει εγγυημένα τη μητέρα σου υπερήφανη. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό, πάλι σε ελεύθερη μετάφραση. Εδώ δεν μπορώ να βρω κάποιο λογοπαίγνιο, αλλά δεν πειράζει.
Βλέπω όμως ότι το αγγούρι τείνει να γίνει μόδα σε υγρά αναπλήρωσης, πράγμα καθ’ όλα ευχάριστο, όπως και η χρήση λουλουδιών, πράγμα όχι και τόσο ευχάριστο, ιδιαίτερα αν θυμηθώ τις τελευταίες γαλλικές προσπάθειες, τίγκα στη βιολέτα.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι, έχει το πεπόνι ως κυρίαρχο στοιχείο. Το αγγούρι, αν δεν ήξερα ότι βρίσκεται εκεί, μάλλον ως καρπουζόφλουδα θα το αναγνώριζα, έχει κοινά στοιχεία έτσι κι αλλιώς, ή απλά ως «κάτι δροσιστικό». Αν το αποτέλεσμα είναι ίδιο με άλλα υγρά τα οποία περιέχουν αγγούρι, τότε νομίζω ότι μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε για τη δοκιμή.

Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσω για τη γεύση αυτού του υγρού, είναι ότι παρά την προσμονή μεγάλης έντασης στο άρωμα, δεν είναι έτσι. Το πεπόνι κυριαρχεί φυσικά στη γεύση, γλυκό και νόστιμο, ενώ το αγγούρι δεν γίνεται αντιληπτό ως ξεχωριστό στοιχείο. Είναι αυτό το «κάτι δροσιστικό» το οποίο προσδίδει στο υγρό, και σαφώς το κάνει πιο παιχνιδιάρικο από ένα σκέτο πεπόνι. Τον ιβίσκο, δεν μπορώ να τον ξεχωρίσω, εκτός και αν είναι αυτό το περίεργο στοιχείο το οποίο μου γαργαλάει ευχάριστα το λαιμό στην εισπνοή της τζούρας. Στη ρινική εισπνοή, εμφανίζεται μια οξύτητα την οποία εύκολα μπορεί να μπερδέψει κάποιος με χημική μυρωδιά, δεν είναι όμως. Στην εκπνοή από τη μύτη υπάρχει το πεπόνι, αλλά και μια πιο έντονη παρουσία από το αγγούρι. Η παραγωγή ατμού είναι αρκετή, σε σημείο να παραπέμπει πάλι σε τουλάχιστον 65% VG, ενώ το χτύπημα κινείται σε αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση έχει μακρά διάρκεια και είναι μέτρια σε ένταση, και κρατάει το στόμα γεμάτο γλυκό πεπόνι.

Ένα πολύ ευχάριστο υγρό, το οποίο περιμένω πως και πως να το δοκιμάσω καλοκαιράκι παρέα με παγωμένη βότκα. Δεν είναι ούτε αυτό το υγρό που θα μας κάνει να πούμε wow, αλλά αν λάβουμε υπ’ όψιν και την τιμή του, πρόκειται για μια εξαιρετική υλοποίηση. Δεν μπορώ να βρω κάποια διορθωτική κίνηση που θα ήθελα σε αυτό το υγρό, πέραν ίσως της προσθήκης ελάχιστης μενθόλης, όχι όμως σε βαθμό να κυριαρχεί. 87/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου