Στην επίσημη περιγραφή της εταιρείας, ισχυρίζεται ότι σε
πηγαίνει σε ατέλειωτες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά και
προτρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας αισθανόμενοι τη ζέστη των νησιών (της
Καραϊβικής προφανώς.)
Εν μέρει θα συμφωνήσω με την περιγραφή, αλλά με ανορθόδοξο
τρόπο τον οποίο θα εξηγήσω παρακάτω.
Προσωπικά, την καρύδα την αντιλαμβάνομαι με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: 1) Την καρύδα του δέντρου, ξηρή στο στόμα χωρίς γλύκα, τραγανή και με αυτούσια γεύση, 2) το γλυκό καρύδας (όποιος θέλει έχω εκπληκτική συνταγή), το οποίο συνήθως είναι τέντα στη ζάχαρη, μαλακό ως μαστιχώδες και με έντονη τη γεύση της καρύδας, 3) Την αποξηραμένη καρύδα, την οποία θα συναντήσουμε σε γλυκά, με ελάχιστη γεύση και φυλλώδη υφή και τέλος… το γνωστό σε όλους μας αντηλιακό το οποίο ευτυχώς δεν ξέρω τι γεύση έχει! Αυτή είναι η τρίτη καρύδα που δοκιμάζω, και δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τον κανόνα όσο τουλάχιστον αφορά το άρωμα. Το γνωστό σε όλους μας αντηλιακό. Και εδώ είναι το κομμάτι που συμφωνώ στην περιγραφή. Όντως κλείνοντας τα μάτια, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το μπιτσόμπαρο που συχνάζεις συνήθως και που ο αέρας μυρίζει καρύδα, βότκα και τσιγάρο. Με όλα αυτά στο μυαλό και με την δυσάρεστη εμπειρία προηγούμενων δοκιμών με καρύδα, γέμισα τον ατμοποιητή και άρχισα τη δοκιμή μου. Στην αρχή, έλαβα την συνηθισμένη πλέον χημική γεύση καρύδας. Άρχισα να νευριάζω γιατί θα έπρεπε να αδειάσω ατμοποιητή αλλά του έδωσα μια ευκαιρία ακόμη. Και αυτό το συστήνω σε όλους όσους το δοκιμάσουν, για τον απλούστατο λόγω του ότι μόλις το στόμα μου συνήθισε την καρύδα, άρχισε να βγαίνει καλύτερα η γεύση και το άρωμα. Το χημικό στοιχείο χάθηκε, εμφανίστηκε ένα καπνικό υπόβαθρο απροσδιόριστου τύπου και η γεύση έγινε πιο ελαιώδης και με περισσότερες σχέσεις με αυτό που λεν καρύδα του δέντρου. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και με τη ρινική εισπνοή του ατμού, η οποία παρέμεινε χημική αλλά με λίγο τροποποίηση της συνήθειας του να αφήνουμε ατμό να μπαίνει στη μύτη, όσοι το κάνουμε, το υγρό μπορεί να γίνει ευχάριστο. Αυτό το οποίο με αποτρέπει από το να χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο υγρό ως μια πολύ καλή εκδοχή καρύδας, είναι το ότι πρέπει να το ατμίσεις με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να πάρεις πραγματικά αυτό που έχει να σου δώσει. Αν ξαναέπεφτε στα χέρια μου, θα το άτμιζα ευχάριστα, αφού πλέον ξέρω το κόλπο. Αλλά δεν νομίζω να πήγαινα στο μαγαζί ζητώντας το συγκεκριμένο υγρό λόγω ανάγκης και έλλειψης! 65/100 κοστίζει η ζημιά που μας έκανε!
Προσωπικά, την καρύδα την αντιλαμβάνομαι με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: 1) Την καρύδα του δέντρου, ξηρή στο στόμα χωρίς γλύκα, τραγανή και με αυτούσια γεύση, 2) το γλυκό καρύδας (όποιος θέλει έχω εκπληκτική συνταγή), το οποίο συνήθως είναι τέντα στη ζάχαρη, μαλακό ως μαστιχώδες και με έντονη τη γεύση της καρύδας, 3) Την αποξηραμένη καρύδα, την οποία θα συναντήσουμε σε γλυκά, με ελάχιστη γεύση και φυλλώδη υφή και τέλος… το γνωστό σε όλους μας αντηλιακό το οποίο ευτυχώς δεν ξέρω τι γεύση έχει! Αυτή είναι η τρίτη καρύδα που δοκιμάζω, και δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τον κανόνα όσο τουλάχιστον αφορά το άρωμα. Το γνωστό σε όλους μας αντηλιακό. Και εδώ είναι το κομμάτι που συμφωνώ στην περιγραφή. Όντως κλείνοντας τα μάτια, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το μπιτσόμπαρο που συχνάζεις συνήθως και που ο αέρας μυρίζει καρύδα, βότκα και τσιγάρο. Με όλα αυτά στο μυαλό και με την δυσάρεστη εμπειρία προηγούμενων δοκιμών με καρύδα, γέμισα τον ατμοποιητή και άρχισα τη δοκιμή μου. Στην αρχή, έλαβα την συνηθισμένη πλέον χημική γεύση καρύδας. Άρχισα να νευριάζω γιατί θα έπρεπε να αδειάσω ατμοποιητή αλλά του έδωσα μια ευκαιρία ακόμη. Και αυτό το συστήνω σε όλους όσους το δοκιμάσουν, για τον απλούστατο λόγω του ότι μόλις το στόμα μου συνήθισε την καρύδα, άρχισε να βγαίνει καλύτερα η γεύση και το άρωμα. Το χημικό στοιχείο χάθηκε, εμφανίστηκε ένα καπνικό υπόβαθρο απροσδιόριστου τύπου και η γεύση έγινε πιο ελαιώδης και με περισσότερες σχέσεις με αυτό που λεν καρύδα του δέντρου. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και με τη ρινική εισπνοή του ατμού, η οποία παρέμεινε χημική αλλά με λίγο τροποποίηση της συνήθειας του να αφήνουμε ατμό να μπαίνει στη μύτη, όσοι το κάνουμε, το υγρό μπορεί να γίνει ευχάριστο. Αυτό το οποίο με αποτρέπει από το να χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο υγρό ως μια πολύ καλή εκδοχή καρύδας, είναι το ότι πρέπει να το ατμίσεις με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να πάρεις πραγματικά αυτό που έχει να σου δώσει. Αν ξαναέπεφτε στα χέρια μου, θα το άτμιζα ευχάριστα, αφού πλέον ξέρω το κόλπο. Αλλά δεν νομίζω να πήγαινα στο μαγαζί ζητώντας το συγκεκριμένο υγρό λόγω ανάγκης και έλλειψης! 65/100 κοστίζει η ζημιά που μας έκανε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου