Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Liqua - Chocolate

Το υγρό που δοκίμασα, είχε περιεκτικότητα 9mg/ml και για τη δοκιμή χρησιμοποίησα κλώνο Kayfun 3.1ES με 1.8Ω αντίσταση από NiChr 0.20mm σε φυτίλι 2mm, πάνω σε SVD.

Κοντεύουμε σιγά σιγά στο τέλος…
Όταν αφίχθη στο κατάστημα από το οποίο προμηθεύομαι τα υλικά μου, ειδοποιήθηκα και πήγα άμεσα, με την ελπίδα να έχουν έλθει και τα υπόλοιπα που περιμένω για να τελειώσω επιτέλους αυτό το μαραθώνιο. Για κακή μου τύχη, μόνο αυτό είχε έρθει και έτσι αρκέστηκα σε αυτό. Για πρώτη κίνηση, γεμίσαμε έναν black mamba για το δοκιμαστήριο του μαγαζιού, και αποφασίσαμε να το περάσουμε οντισιόν.
Η μυρωδιά, ήταν ωραία, γλυκιά και έντονη, σαν σκούρα σοκολάτα με έξτρα γλυκάδα. Μου θύμισε έντονα το άρωμα της Atmos Black Chocolate, χωρίς όμως την ελαφρά οξύτητα που αναδίδει. Ο Mamba σκαρφάλωσε στο μοντ και ξεκίνησε το έργο του. Δεν με ενθουσίασε, αλλά με την καλή έννοια. Η γεύση ήταν ωραία και ελαφριά, με λίγη γλυκάδα, και με τίποτα μπουχτιστική και γεμάτη όπως άλλων εταιριών. Υπ΄όψιν ότι το αγαπημένο μου σοκολατένιο είναι το Café Mocha της Halo μέχρι στιγμής και με πάσα επιφύλαξη αφού δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το Belgian Cocoa. Η μόκα είναι πεντανόστιμη αλλά πάνω από 3 συνεχόμενες τζούρες δεν μπορείς να κάνεις. Ε, η σοκολάτα της Liqua, είναι το ακριβώς αντίθετο: Όμορφη και καθαρή σοκολατένια μυρωδιά στο χώρο, χαλαρή γεύση, όχι υποτονική, και πολύ εύκολα μπορεί να το ατμίσει κάποιος όλη μέρα. Με το γέμισμα του επισκευάσιμου, το υγρό απέκτησε ένα επίπεδο ακόμα, αφού η σοκολάτα ως γεύση οξύνθηκε αρκετά, χωρίς ευτυχώς να ανεβαίνει και η γλυκάδα αναλογικά. Η αίσθηση του ατμού στο στόμα έγινε πολύ πιο πλούσια και γεμάτη, και το αρχικό μου συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε, ατμίζεται όλη μέρα και πολύ ευχάριστα. Το χτύπημα ήταν αρκετά ελαφρύ για 9ρι PG based υγρό, και το ντουμάνι τίποτα παραπάνω από αυτό που περιμένει κάποιος για τέτοια σύνθεση. Η ρινική εισπνοή και εκπνοή είναι πολύ ωραία, παραγράφοντας τις παραφωνίες μερικών υγρών του παρελθόντος. Επιστρέφω στην ατάκα «δεν με ενθουσίασε, με την καλή έννοια». Όταν π.χ. πρωτοδοκίμασα το Café Mocha, είπα wow! Αλλά το αποτέλεσμα ήταν να το βαρεθώ πολύ εύκολα και να καταντήσει για μένα ένα υγρό με τόσο δυνατή γεύση, το οποίο πλέον θέλω απλά για 1 – 3 τζούρες τη μέρα, και όχι απαραίτητα συνεχόμενες. Αυτό δε νομίζω να το πάθω ποτέ με το υγρό της Liqua, όπως βέβαια στον αντίποδα, δεν πρόκειται να νιώσω ποτέ το αίσθημα «θέλω σοκολάτα Liqua τώρα». Δεν είναι από τα υγρά που θα περιμένω πως και πώς να το ατμίσω, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να φάω το κλικ και να τρέξω να το προμηθευτώ. Και αυτή η αντίθεση είναι που το ανεβάζει πολύ στα μάτια μου ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είναι ωραιότατο για όλη μέρα. 82/100.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου