Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

AMMO Paris - Citrus Cirrus

Πάει καιρός από τότε που πρωτοδοκίμασα το μαγικό Citrus Cirrus από αυτή τη σειρά από φίλο συνατμιστή. Μου έκανε εντύπωση η καθαρότητα της γεύσης και έτσι, αν και κάπως αργά, αποφάσισα να βάλω μπρος σταδιακά όλη τη σειρά. Θα ξεκινήσω με το Citrus Cirrus φυσικά, και θα προσθέτω ένα ένα τα υγρά της σειράς όπως θα τα δοκιμάζω.


Citrus Cirrus, 3mg, Phenomenon Zest, Fused Clapton, 2.0mm MC, 0.50Ω, Drago Cotton

Πίτα με μαρέγκα λεμονιού. Πιο λιτή περιγραφή, δεν νομίζω να μπορέσει να βρει κανείς, που να μην είναι μονολεκτική. Το υγρό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε VG και αυτό είναι ορατό από τη στιγμή που βλέπεις την κίνηση του υγρού στο σταγονόμετρο. Από τις προτροπές συνατμιστών που το έχουν ήδη δοκιμάσει, αποφάσισα να παίξω με αυτό το στήσιμο το οποίο βοηθάει τα πολλά watt, 35 για την ακρίβεια, σε ένα στενό χώρο χωρίς πολύ αέρα. Η μυρωδιά λοιπόν από το μπουκαλάκι, είναι όνειρο. Έρχεται στη μύτη ακόμα και η αίσθηση της μαλακής και ψημένης ζύμης, με κρέμα και άρωμα λεμονιού. Ή cookies με ξύσμα λεμόνι και φρέσκια κρέμα. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω τέλος πάντων... Δεν ήθελα ιδιαίτερη παρακίνηση και γέμισα αμέσως το Φαινόμενο.

Είναι απίστευτη η καθαρότητα και η απόδοση των γεύσεων του υγρού. Στην αρχή το στόμα γεμίζει με λεμόνι, χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά η ένταση του λεμονιού πέφτει και γυρίζει σε κρέμα λεμονιού ενώ στο φινάλε της τζούρας και στην εκπνοή, γίνεται αντιληπτή ακόμα και η γεύση του αυγού στη μαρέγκα, όχι όμως σε σημείο να μιλάμε για κάτι αηδιαστικό, αλλά μία πιστή απόδοση της γεύσης της ψημένης μαρέγκας με ζάχαρη, βλέπε μπεζέδες. Η ζύμη ή μπισκότο που περιέχει, είναι πολύ διακριτική, χωρίς να δίνει ψημένες νότες και χωρίς να εμφανίζεται μπροστά σε κανένα σημείο. Βρίσκεται εκεί μόνο για να δώσει μια αίσθηση, κάτι που θα θύμιζε μια παχιά κρέμα πάνω σε λεπτή διακριτική τάρτα. Στην εισπνοή από τη μύτη, είναι ένα από τα ελάχιστα υγρά που έχω δοκιμάσει και παίρνω τα ίδια ακριβώς με τη γεύση, ενώ στη ρινική εκπνοή η μαρέγκα είναι πολύ πιο αισθητή, συνοδευόμενη από ελαφρύ άρωμα λεμονιού. Το ντουμάνι είναι παχύ και πυκνό και απολύτως αναμενόμενο για τα επίπεδα VG του υγρού, ενώ το χτύπημα ελαφρύ, ευχάριστο και «τόσο όσο». Η επίγευση είναι έντονη και μεσαίας διάρκειας, με το στόμα να έχει για κάποια δευτερόλεπτα το άρωμα του λεμονιού, γλύκα και μια κρεμώδη αίσθηση.


Ένα και μοναδικό κακό βρήκα στο υγρό αυτό, το οποίο βασίζεται σε καθαρά προσωπική άποψη: Θα ήθελα το λεμόνι πιο αψύ και όξινο, καθώς στη συγκεκριμένη του μορφή το υγρό δίνει την αίσθηση περισσότερο αρωματισμένης κρέμας παρά κρέμας λεμονιού. Επίσης παρατήρησα σημαντική απόκλιση από το άρωμα του μπουκαλιού με τον ατμό. Από αυτά και μόνο θα κόψω πέντε μονάδες, αλλά δεν μου αλλάζει τη γνώμη ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο υγρό. Υψηλή η τιμή του σίγουρα, αλλά κάθε ντουμανιοφόρος που αρέσκεται σε αυτές τις γεύσεις, επιβάλλεται να το δοκιμάσει. 95/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου