Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Black Note - Quartet Limited Edition



Quartet Limited Edition, 6mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.90Ω, Cotton Bacon V2.

Καιρό περίμενα την άφιξη αυτού του υγρού στην Ελλάδα, από όταν ανακοινώθηκε δηλαδή, κάπου στο Φεβρουάριο. Όταν λοιπόν με ενημέρωσε ο Ανδρέας από τη Zerobacco, κάποιες μέρες πριν τη συνέντευξη, ότι το υγρό θα το έχει, του ζήτησα αν είναι εύκολο να το έχει στο κατάστημα της Κάνιγγος. Μου εγγυήθηκε ότι θα το έχει και μου έδωσε κάτι ακόμα να περιμένω για την 12η Ιουλίου. Έτσι και έγινε. Αφού ολοκληρώσαμε όλη αυτή την ζόρικη διαδικασία της συνέντευξης, ο φίλος Γιάννης με φόρτωσε στο αμάξι και πήγαμε να παραλάβουμε. Μεταβήκαμε μετά σε ψησταριά στου Ζωγράφου, μαζί με πολλούς άλλους συνατμιστές, και μετά από κάτι κοψίδια, κάτι μπύρες, πολύ γέλιο απαραίτητο για την αποφόρτιση και κάμποση κουβέντα, είπα να προβώ σε μια πρώτη δοκιμή. Το υγρό μπήκε σε Φαινόμενο και τόσο εγώ όσο και όλοι οι υπόλοιποι παρόντες που το δοκίμασαν, απογοητευτήκαμε. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, αλλά είχα την ιδιοσυγκρασία να δηλώσω «παιδιά, θέλει Kayfun αυτό». Και εκ των υστέρων, αποδείχτηκα σωστός. Δύο μήνες μετά λοιπόν, ιδού τα αποτελέσματα.

Η εταιρεία λοιπόν, μας μιλάει για ένα υγρό με βάση το εξαιρετικά σπάνιο (ιδιαίτερα στις μέρες μας) συριακό Lattakia. Μας μιλάει για ένα ΝΕΤ υγρό το οποίο έχει ως βάση αυτά τα καπνά, τα οποία είναι ξεραμένα στον ήλιο και καπνίζονται σε ξύλα οξιάς, πεύκου και κέδρου, περιλαμβάνοντας νότες από ελληνικούς σπόρους κέδρου και γηγενή (Κώστα, πες αλεύρι!) αρωματικά βότανα. Σαν συνολικό αποτέλεσμα, έχουμε καπνά και καπνιστά αρώματα, μαζί με πιπέρι. Αν όντως έτσι είναι τα πράματα και αν είχα πρόσβαση σε τέτοια καπνά ως καπνιστής, ίσως και να μην το είχα κόψει ποτέ το ρημάδι. Και όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από αυτά τα καπνά, οπότε ότι και να πω πάντα θα είναι στα τυφλά, χωρίς πρότερη εμπειρία.

Η μυρωδιά λοιπόν από το μπουκαλάκι, είναι χαρακτηριστικότατη ΝΕΤ μυρωδιά. Η συγκεκριμένη δεν είναι και τόσο ευχάριστη καθώς περισσότερο με υγροποιημένη πίσσα μοιάζει. Δεν με τρομάζει όμως καθώς στην πλειονότητά τους τα ΝΕΤ δεν έχουν και πολύ ωραίο άρωμα. Θα πρέπει λοιπόν να δώσω βάση στη γεύση. Έντονη, δυνατή γεύση καπνού είναι το κύριο στοιχείο της, με χαρακτηριστικό κάψιμο στη γλώσσα, σαν πούρο. Προς το τέλος της τζούρας, έρχονται κάποιες νότες ξύλου και άρωμα μαύρου πιπεριού. Άρωμα από σπόρο κέδρου δεν αναγνώρισα, και είναι ένα άρωμα που το γνωρίζω καλά από τη μαγειρική, όπως και δεν αναγνώρισα βότανα και μπαχαρικά πλην του πιπεριού. Όσο για το αν μπορώ να καταλάβω ότι τα καπνά έχουν ξηρανθεί με καπνό κέδρου, πεύκου και οξιάς, δεν μπορώ. Και αν έλεγα ότι είναι εμφανές κλπ, θα με δουλεύατε. Και θα είχατε και δίκιο. Η ρινική εισπνοή ενισχύει πολύ τα καπνιστά στοιχεία και το πιπέρι στο υγρό ενώ η ρινική εκπνοή σε κάνει πραγματικά να νομίζεις ότι έχεις ανάψει τσιγάρο. Το χτύπημα αρκετά έντονο και ταιριαστό ενώ ο ατμός ίσως λίγο λιγότερος από το αναμενόμενο για 50/50 υγρό. Η επίγευσή του είναι ξυλώδης και πικρή, με ένα πολύ ευχάριστο κάψιμο στο στόμα, που κλείνει με πολλές πικάντικες νότες. Νομίζω ότι δεν έχω συναντήσει τόσες πολλές γήινες γεύσεις σε άλλο υγρό αναπλήρωσης.

Πριν τα παρακάτω, θα πρέπει να πω ότι το υγρό μου άρεσε. Όχι όσο άλλα της εταιρείας, αλλά μου άρεσε. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι άποψη θα είχα αν είχα δοκιμάσει στο παρελθόν κανονικό καπνό Συριακού Lattakia, αλλά μπορώ να πω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα για αυτό εδώ. Κατ’ αρχάς, αυτή η προσέγγιση ανατολίτικου καπνού, χωρίς βύσσινα, τριαντάφυλλα και σοκολάτες, μου άρεσε. Είναι πολύ ωραία συνοδεία για βαριά ποτά και για μετά το φαγητό. Χτες βράδυ που σακάτεψα κάτι ινδικά εδέσματα, θα το ήθελα σίγουρα. Έχουμε όμως κάποια αρνητικά. Κατ’ αρχάς η τιμή. Τα €38.00 που κοστίζει, είναι σίγουρα πάρα πολλά. Τα €28.00 που κάνουν τα υπόλοιπα της εταιρείας, ή ακόμα και €30.00, ευχαρίστως θα τα πλήρωνα, για μια στο τόσο φυσικά, όπως κάνω με όλα τα ιδιαίτερα υγρά. Από ένα υγρό περιορισμένης έκδοσης με τέτοια τιμή, είναι φυσικό να περιμένω πολλά, που δεν τα έλαβα. Σαφώς και μου άρεσαν περισσότερο άλλα υγρά της εταιρείας. Θα του βάλω 89/100. Προφανώς και δεν το θεωρώ ίδιο ποιοτικά και γευστικά με το Solo, που του έβαλα τον ίδιο βαθμό, αλλά πολύ ανώτερο. Το πρόβλημά του, είναι ότι δημιούργησε όμως και μεγάλες προσδοκίες. Στις οποίες, αντεπεξήλθε μερικώς. Δεν θα συνιστούσα σε κάποιον να κάνει οικονομίες για να δοκιμάσει αυτό το υγρό. Στους λάτρεις των ΝΕΤ που δεν έχουν πρόβλημα να ανταλλάξουν τριανταοκτώ έουρος με αυτό το μπουκαλάκι όμως, και που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν «αντουφέκιστο» υγρό της εταιρείας (ιδιαίτερα λόγω της περιορισμένης έκδοσης), θα τους έλεγα να το τσιμπήσουν απλά για την εμπειρία. Ελπίζω να πέσει γρήγορα στα χέρια μου και το Encore, το επόμενο υγρό με ανατολίτικα καπνά της εταιρείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου