Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

The Vape Laboratory - Lamda for Λiquid Yoda



Lamda for Λiquid Yoda, 6mg, 60/40, Phenomenon Zest, 0.32mm SS316, 2.0mm SC, TC, 0.41Ω, Cotton Bacon V2

Είναι αρκετές οι μέρες τις οποίες το έχω στην κατοχή μου αυτό το υγρό, για την ακρίβεια το έχω μια μέρα πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Ένας μεγάλος πανικός, μία με τη δουλειά και μία με τη διαδικασία επιστολής προς τον Πρωθυπουργό και την διοργάνωση της συνέντευξης τύπου, με κράτησαν από το να γράψω αμέσως γι αυτό. Μάλλον καλό μου έκανε όμως, καθώς είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω σε τρεις τέσσερις ατμοποιητές και να το δω σε διάρκεια χρόνου. Όπως επίσης να λάβω και feedback και από άλλους ατμιστές. Σήμερα επιτέλους, κατάφερα να κάτσω να το ατμίσω πάλι και να γράψω και τις εντυπώσεις μου. Ας δούμε όμως πρώτα την περιγραφή της εταιρείας για το υγρό.

Το Yoda είναι το νέο καπνικό υγρό της Lamda που κλείνει ουσιαστικά και την συγκεκριμένη σειρά. Δουλεύτηκε με στόχο να "γράψει" καλύτερα σε ατμιστές που αρέσκονται στο ντουμανάτο άτμισμα, αλλά παράλληλα ζητούν το μέγιστο σε απόδοση γεύσης. Το αποτέλεσμα είναι και πάλι ένα υγρό που δεν ακολουθεί τις ατμιστικές μόδες, αλλά παράλληλα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις γευστικές απαιτήσεις του Έλληνα ατμιστή και της συνεχώς αυξανόμενης παρέας των φίλων της Lamda. Το υγρό συνδυάζει δύο βασικά προφίλ. Αυτό που σαφώς κυριαρχεί είναι η "πουρίσια" από τα γνωστά air-cured καπνά που δίνουν μία γεμάτη & ελαφρώς γλυκιά γεύση, σε συνδυασμό με λίγη βιρτζίνια που κουμπώνει το γευστικό προφίλ. Στο υγρό υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία το "στρογγυλεύουν" γευστικά με απώτερο σκοπό να αποφευχθεί η όποια παρουσία γλυκαντικών. Διαθέσιμο σε συγκεντρώσεις νικοτίνης 3, 6 και 12mg/ml σε ένα χαρμάνι όπου επικρατεί η φυτική γλυκερίνη (VG) (40% PG / 60% VG).

Πούρο διαβάζω, χαρές και πανηγύρια κάνω! Το άρωμα από το μπουκαλάκι, μόνο πρωτεύον καπνικό προφίλ δεν θυμίζει. Δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο καπνιστό φρούτο, με μία παρουσία καραμέλας και μπράντι. Βέβαια, με ανησύχησε μια εμφάνιση Virginia στο άρωμα, δεν είναι και το αγαπημένο μου καπνικό. Γνωρίζοντας όμως τον τρόπο που η εταιρεία παίζει με τις γεύσεις και τα αρώματα, δεν το άφησα να με επηρεάσει και προχώρησα στη δοκιμή.

Πριν προχωρήσω, θέλω να κάνω μια διάκριση: Έχουμε λοιπόν τα πούρα, έχουμε και τα πουράκια. Με εξαίρεση τις μεγάλες φίρμες του χώρου, όπου οι γεύσεις και των δύο κατηγοριών είναι πανομοιότυπες, στους μικρότερους παίκτες έχουμε διαφορές. Εδώ λοιπόν, δεν έχουμε αυτό το πούρο όπως το φανταζόμαστε. Έχουμε ένα πολύ ωραίο πουράκι, με μετριασμένη την ένταση των καπνών, το οποίο φαίνεται αρωματισμένο με κάτι. Με συνδυασμό αρωμάτων θα έλεγα. Είναι πολύ ωραία η γλυκάδα που μένει στο στόμα, καθώς φαίνεται να αποδίδεται όπως και σε μερικά καπνά και δείχνει να προέρχεται από τα φυσικά σάκχαρα του καπνού. Το βιρτζίνια κάνει ελάχιστα (ευτυχώς) αισθητή την παρουσία του και οι επιμέρους γεύσεις δίνουν και παίρνουν. Προσωπικά μου θυμίζει πολύ τα πουράκια Al Capone Sweets τα οποία ήταν αρωματισμένα με μπράντι, αλλά εδώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και φρούτα. Δεν ξέρω αν είναι βερίκοκο, κυδώνι, δαμάσκηνο ή σύκο, ή και συνδυασμός αυτών, αλλά τείνω προς το σύκο. Διέκρινα επίσης μια μικρή παρουσία καραμέλας, σε κανένα σημείο όμως δεν δείχνει την πρόθεση να εμφανιστεί αλλά μάλλον να ενώσει τις άλλες γεύσεις. Στη ρινική εισπνοή, έχουμε καπνική αίσθηση και τη γνώμη μου να τείνει σε κυδώνι, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη γίνεται πιο αισθητό το Virginia και η καραμέλα αποκτά μια αλμυρή υπόσταση. Το χτύπημα είναι ο ορισμός των 6mg ενώ ο ατμός υπέρ αρκετός. Η επίγευση, καπνιστή και φρουτώδης, με επιμονή και διάρκεια. Σε κανένα σημείο δεν με μπούχτισε.

Και πάμε τώρα σε ένα μαγικό κομμάτι αυτού του υγρού. Όταν το δοκίμασα στον KF4, συμπλήρωσα βάση μόλις άδειασε το τανκ. Ότι είχε μείνει λοιπόν στα τοιχώματα και στο βαμβάκι, μου έδωσαν σε συνδυασμό με τη βάση μία γεύση καπνικότερη των πιο σκληροπυρηνικών καπνικών. Εκεί μάλιστα, μπόρεσα να μιλήσω για πουρένια αίσθηση.

Όσοι περιμένατε κάτι σε Gandalf V2.0, ατυχήσατε, μπορείτε να μείνετε στο εξαιρετικό Gandalf και να αφήσετε αυτό εδώ σε εμάς τους υπόλοιπους. Όσοι όμως ψάχνετε ένα φρουτένιο, μη μπουχτιστικό καπνικό με διακριτική γλυκάδα και ελάχιστα κοινά στοιχεία με τα άλλα καπνικά της σειράς, τότε εδώ είστε. Αν κάτι θα άλλαζα σε αυτό το υγρό, θα ήταν να σκληρύνω λίγο το καπνικό του προφίλ με κάτι σε Cavendish, αφήνοντας το βιρτζίνια εκτός. Επίσης, θα μείωνα την ένταση των φρούτων και ίσως προσέθετα και λίγο μπράντι ακόμα. 90/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου